onsdag 28 november 2012

Dags att skriva ut december-bladet

Hej!

Tänk snart är det första advent! Vi har redan börjat lite med att komma i julstämning genom att titta på Pelle Svanslös julkalender. Den får oss att reflektera över hur olika man beter sig, t ex Måns sätt mot Pelle. Torsdagen den 6/12 är åk 3 på utedag medan åk 2 har simträning.
Musikskolan kommer hit och spelar och sjunger med oss tisdagen 11/12.
Sedan bjuder alla elever er föräldrar och övrig släkt/vänner på Lucia/jul-sånger i Tyngelvi torsdagen 13/12 kl.18.30. Varje familj får hem en lapp där ni anmäler hur många som kommer. Eleverna ska vara klädda i vita kläder på kvällen, t ex lucia-/stjärngosse-linne eller ljusa byxor och vit tröja.
Dessutom har barnen själva önskat att få göra ett julspel om det som hände en gång i Betlehem. Vi har precis börjat att fördela rollerna och prata om hur vi ska göra teatern. Vi planerat att bjuda in Knopparna, Ettorna och Humlan på en föreställning måndagen 17/12 kl.10.00. Är det någon av er föräldrar som har möjlighet att komma och titta är ni också välkomna då.
I det vanliga skolarbete håller vi på mycket med vikt (väga, balansera, enheter) och att göra våra berättelser i "Den magiska dörren" färdiga och förbättrade. De som vill kommer att få sina texter publicerade här på bloggen innan jul. Det är helt fantastiska berättelser de har gjort! Eleverna är så nöjda och ni kommer bli så stolta!
Mysig adventstid önskar Malin och Anna-Karin

1 kommentar:

  1. Myspys! Ska bli väldigt spännande att läsa era berättelser. Jag undrar om det är läskiga eller roliga berättelseer eller både och? Jag får vänta och se...
    Må så gott!
    Hälsar
    Camilla

    SvaraRadera