fredag 1 mars 2013

Läxor och ny månad

Eftersom måndagen blev lite speciell för årskurs två (med konsert i Gislaved - har de berättat det?) så har vi inte hunnit lyssna på deras läsläxa. Några har fått ifyllt nästa veckas läxa, men annars gäller kapitlet "Upplopp i London-kön".

Både årskurs 2 och årskurs 3 har fått hem en matteläxa på papper. Den ska lämnas in senast måndag, som vanligt med läxor.

Eleverna har varit med eleverna i Smaragden (förberedelseklassen) under deras morgonsamling en gång var (de sista ska gå dit på tisdag).  Anledningen till att vi gör detta är att eleverna i Rosen ska få insyn i Smaragdens verksamhet och lära känna eleverna där bättre.

De elever i åk 3 som inte har nått målen i simning får chansen att göra detta från och med torsdagen den 7 mars. Berörda elever meddelas med lapp i början av vecka 10.

Eleverna i åk 3 börjar skriva sina Nationella prov under vecka 11. Vi kommer att genomföra proven i svenska fram till påsk och därefter går vi vidare med matematiken.

Den 21 mars deltar vi i Kängurutävlingen i matematik. Detta är en internationell tävling i matematik som handlar mycket om problemlösning. Vi kommer därför att träna mycket på problemlösning i början av mars.

Vi kommer att uppmärksamma Världsvattendagen och Earth Hour genom att ha en temadag med hela skolan den 22 mars.  Dags att skriva ut månadsbladet för mars.
Vårsolen har kommit, ut och njut!

1 kommentar:

  1. Så kul att läsa om allt ni gör i skolan. Jag läser varje vecka men är dålig på att komma ihåg att skriva till er. Njut av vårsolen.

    Med vänlig hälsning,
    Camilla

    SvaraRadera