fredag 3 maj 2013

Info

Påminnelse: 2:orna har fått hem ett grönt papper som alla inte har lämnat tillbaks än. Pappret är en förfrågan om eleven vill/får delta i en intervju som har till syfte att förbättra matematikundervisningen.

På måndag kommer skolsköterskan hit och träffar tvåorna första lektionen. Treorna samlas i Rosens klassrum där vi ska jobba med dikter. Senare under dagen på måndag ska jag på utbildning och klassen har en vikarie.

På onsdag kl 9-13.10 ska treorna besöka stenarna. De kommer att vara en stund i alla tre klasserna (vi har inte gjort färdigt klassindelningarna ännu) och de kommer också att äta lunch med stenarna. Eftersom det blir en senare lunchtid än de är vana vid kan de behöva någon extra frukt till rasten på förmiddagen.

Samma tid som treorna är hos stenarna kommer ettorna till "oss". Det ska bli spännande att lära känna nya klasskamrater!

Från och med v 20 ska vi försöka vara ute på idrotten så det är bra om eleverna har med lite varmare kläder.

Då Lovisa nu är föräldraledig så är Kirsten Bjerum numera klassföreståndare för Blåelden. Eleverna i Rosen träffar också på Kirsten 2 pass i veckan. Detta medför att Emelie som tagit över Kirstens sysslor både på fritids och i skolan numera är med i klassen några pass i veckan.

Just nu arbetar vi med följande i skolan:
No: Vatten. Vi experimenterar, ser filmer och läser faktatexter. Lär oss om vattnets olika former.
Ma: Efter att ha lärt oss om multiplikation lär oss nu om division och hur dessa räknesätt hänger ihop.
Sv: Skriver och läser dikter.

TREVLIG HELG TILL ER ALLA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar